Návod pro čepování výčepním zařízením Lindr
UVEDENÍ DO PROVOZU
1. Nastavte termostat do polohy „0“.
2. Připojte chladič do elektrické sítě.
3. Naražte sud viz odstavec naražení sudu.
4. Vypínačem zapněte vzduchový kompresor a natlakujte na požadovaný tlak.
5. Pomocí výčepního kohoutu odtočte vodu z chladícího zařizení, dokud nepoteče nápoj.
POZOR: Pokud je v zařízení voda, nezapínejte na maximální chlazení. Může dojít k zamrznutí
vedení nápoje a poškození zařízení.
6. Na termostatu nastavte požadovanou teplotu - teplota ochlazovaného nápoje je řízena mechanickým termostatem v rozmezí 2 °C až 8 °C.
Na termostatu je číselná stupnice 1-7.
POZOR: Pokud používáte chladič na chlazení nealkoholických nápojů, nastavte kolečko
termostatu maximálně na stupeň č. 5, jinak může dojít k zamrznutí nápoje ve vedení chladiče
a poškození zařízení.
7.Nyní probíhá chlazení nápoje, po nachlazení (cca 5-10 minut) můžete čepovat svůj první ná-
poj.
NARAŽENÍ A ODRAŽENÍ SUDU
TABULKA NEJČASTĚJŠÍCH ZÁVAD
neteče nápoj | sud špatně naražen | zkontrolujte, zda je páka naražeče stlačena dolů | |
zařízení s vestavěným kompresorem - sepnout vypínač | |||
zamrzla voda po sanitaci | vypnout zařízení a nezbývá než čekat, dokud nezačne nápoj opět téci (může trvat několik minut, ale i hodin!) | ||
zavřený kompenzátor | pohnout páčkou kompenzátoru na výčepním kohoutu | ||
nápoj málo vychlazen | špatně nastaven termostat | pootočte kolečkem termostatu směrem doprava k číslu 7 | |
malý výkon chlazení pro požadovanou výtoč piva | |||
pivo nadměrně pění | snižte teplotu nápoje - pootočte kolečkem termostatu doprava | ||
zkompenzujte průtok, páčkou kompenzátoru směrem nahoru | |||
vada na sudu nebo u piva | |||